Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Wordt dit het nieuwe 'ultiem Amsterdamse' fietsenrek?

6 april 2022, 16.10 uur · Aangepast 6 april 2022, 16.26 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De gemeente is op zoek naar het beste Amsterdamse fietsenrek en heeft er een gemaakt die, volgens eigen zeggen, in het genre 'ultiem' past, en is geplaatst op het Haarlemmerplein. 

De zoektocht naar het het meest praktische rek begon met een test in West. Daar zijn verschillende rekken neergezet en aan de gebruikers is gevraagd wat ze de sterke en minder sterke punten vonden. Met de antwoorden en de kennis van de Fietsersbond is dit nieuwe rek ontworpen. Mochten de rekken ook goed bevallen op het Haarlemmerplein dan gaat de gemeente na de zomer op zoek naar een partij die de nieuwe rekken wil gaan produceren.

In het nieuwe rek is meer ruimte tussen de fietsen. Dat is handig voor fietsen met een kratje of een breed stuur. En omdat dit rek laag is, hoef je je fiets nauwelijks op te tillen om te parkeren.

Nietje

Het nieuwe fietsenrek komt niet in de plaats van het bekende nietje. Die bevalt goed aldus de gemeente, alleen zien nietjes er op sommige drukke plekken rommelig uit omdat er dan vaak meerdere fietsen bij elkaar worden geparkeerd. Daar zou dan, vanaf volgend jaar, zo'n nieuw rek kunnen komen.

Fietsers reageren overwegend positief op het Haarlemmerplein. "Superfijn. Er kunnen veel meer fietsen in. Het was hier altijd heel druk. Dus dan parkeerde ik vaak verderop. En nu kun je hier makkelijk je fiets kwijt." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938