Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dependance Conservatorium in Beatrixpark van de baan door hoge bouwkosten

15 april 2022, 15.01 uur · Aangepast 16 april 2022, 07.46 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Er komt toch geen dependance van het Conservatorium in het Beatrixpark op de Zuidas. De bouwkosten zouden te hoog zijn geworden om nog met het project verder te gaan. 

Dat schrijft het Financieele Dagblad. Een woordvoerder van het Conservatorium zegt tegen de krant dat het project met de huidige bouwkosten niet meer binnen de begroting valt te realiseren.

Quote

"Het Conservatorium ziet op dit moment inderdaad geen andere mogelijkheid"

marieke van doorninck, wethouder zuidas

Wethouder Marieke van Doorninck (Zuidas) zei vorige week tijdens een vergadering in de Stopera dat ze over het stoppen van het project was geïnformeerd. "Het gaat inderdaad om een stijging van de bouwkosten. Dat daar het probleem in zit. Er is heel veel naar gekeken om te zien of er wat aan te doen is." Volgens de wethouder zijn ambtenaren 'uitgebreid in gesprek' geweest met het Conservatorium. "En het Conservatorium ziet op dit moment inderdaad geen andere mogelijkheid."

De gemeente schreef eerder een bericht over de komst van de dependance, maar de link in deze tweet werkt niet meer. Volgens een woordvoerder van de gemeente komt dat echter omdat het 'gewoon een nieuwsartikel is dat maar tijdelijk online staat'.

Te klein

De dependance zou in in twee gebouwen van het voormalige Rooms-Katholieke Sint Nicolaascomplex in het Beatrixpark komen. Het Conservatorium wilde uitbreiden omdat het gebouw aan het Oosterdok te klein is geworden. 

Het Conservatorium was vrijdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938