Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rapper Murda veroordeeld tot 4 jaar cel vanwege songs over wiet

19 april 2022, 13.57 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Nederlands-Turkse rapper Murda is in Turkije veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en twee maanden. De reden voor zijn veroordeling is dat hij in zijn songteksten het gebruik van cannabis zou promoten. Dat laat de artiest via zijn Instagram weten. De rapper, geboren en getogen in Noord, heeft besloten om in hoger beroep te gaan tegen de straf.

Jesse - Shots Fired

De rapper werd vorig jaar aangehouden bij de luchthaven van Instanbul. Hij zat toen een korte tijd vast omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten. Het Turkse Openbaar Ministerie had tussen de vijf en tien jaar geëist tegen hem. 

Songteksten

 "We lachten en dansten samen op al deze nummers. Het zijn nummers die ook geliefd zijn bij mensen die geen Turks praten. Deze mensen zijn na het luisteren van mijn muziek Turkse woorden gaan zingen en rappen. Zoiets moois wat uiteindelijk lelijke resultaten krijgt, is erg verdrietig", laat de rapper in zijn verklaring weten. 

Een zin uit zijn nummer Eh Baba, dat in het Turks is gerapt, kan vertaald worden naar het Nederlands als: "Ik draaide wiet, stak het op en het schudde me op."

"Heel verdrietig" 

Murda snapt niet dat hij gestraft is om zijn muziek. "De rechter denkt dat mijn dochter het door deze nummers verdient om haar vader vier jaar en twee maanden niet te zien. Hetzelfde geldt voor mijn familie. Ik zal dit nooit begrijpen en het er nooit mee eens zijn. Heel verdrietig."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938