Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Achttien jaar cel geëist tegen verdachte in moordzaak Serdar Ay

22 april 2022, 15.35 uur · Aangepast 22 april 2022, 20.06 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Het Openbaar Ministerie heeft achttien jaar celstraf geëist tegen een 27-jarige man die een cruciale rol zou hebben gespeeld bij de moord op Serdar Ay in Osdorp. Hij wordt daarnaast verdacht van een gewapende overval op een winkel in Alphen aan den Rijn.

De verdachte zou een peilbaken hebben aangeschaft, geactiveerd en onder de auto van het beoogd doelwit hebben geplaatst. Dat beoogd doelwit was niet Serdar Ay. Maar hij werd wel doodgeschoten, volgens het OM omdat hij die auto van het beoogde doelwit had geleend en er in reed. De officieren van justitie spraken tijdens de zitting van een 'tragische gebeurtenis'.

Quote

"Het lenen van een auto om eten te halen voor zijn vrienden, is Serdar Ay die avond fataal geworden"

openbaar ministerie

"Dat er weer een onschuldige burger slachtoffer is geworden, heeft een golf van verontwaardiging veroorzaakt in de maatschappij, waarbij de roep om harder afstraffen steeds luider klinkt", stelden de officieren. Deze gruwelijke onverschilligheid maakt deze moord extra wrang en beangstigend: het lenen van een auto om eten te halen voor zijn vrienden, is Serdar Ay die avond fataal geworden."

Op het baken is het DNA van de verdachte op verschillende plekken gevonden. Hij erkende dat hij het baken heeft gekocht en geactiveerd, maar ontkent het plaatsen van het baken onder de auto. Volgens het OM is er echter bewijs dat het tegendeel bewijst.

Herkend

Twintig dagen na de moord zou de 27-jarige man de winkel in Alphen aan den Rijn hebben overvallen. Agenten hebben hem herkend. Verder zijn er volgens het OM telecomgegevens, ANPR-gegevens en tapgesprekken met stemherkenningen die bewijzen dat hij de overval heeft gepleegd.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938