Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dochter Johan Cruijff na vierde editie Cruyff Legacy 14K: "Mijn vader had heel trots geweest"

24 april 2022, 19.09 uur · Aangepast 24 april 2022, 19.20 uur · Door Jimmy Miltenburg

De vierde editie van de Cruyff Legacy 14K heeft 385.000 euro opgehaald voor de Johan Cruyff Foundation. Aan het evenement deden 3500 deelnemers mee, die bij de Johan Cruijff Arena zijn gestart. De sportievelingen renden of wandelden 5 of 14 kilometer. Susila Cruijff, de dochter van, kijkt tevreden terug.

De vierde editie van de loop vond plaats op de dag voor de 75e geboortedag van de legendarische nummer 14. Het startschot werd, om 14.14 uur, gegeven door Sjaak Swart en Susila Cruijff. De dochter van Johan Cruijff is er trots op dat er zo veel verschillende mensen deelnemen aan het evenement. "Dat we toch via de sport al dit soort mensen bij elkaar kunnen krijgen, oud, jong, vrouw, man", somt Cruijff op. "Uit welke cultuur je nou komt of dat je in een rolstoel zit... Het gaat erom, we kunnen het allemaal samen doen. Mijn vader had hier heel trots op geweest."

Voor de lopers was het duidelijk een opluchting dat het na twee geannuleerde edities vanwege corona, nu weer mogelijk was om deel te nemen. "Je sport niet alleen voor jezelf om gezond te blijven, maar we doen het ook voor de foundation om daar geld voor in te zamelen", vertelt een deelnemer. "Dus aan alle kanten gewoon heel positief."

Foundation

De opbrengst van de in totaal 385.015 euro en gaat naar de projecten van de Johan Cruyff Foundation. Deze staan allemaal in het teken van het creëren van ruimte voor kinderen om te sporten. De helft van het opgehaalde geld van deze editie gaat naar sportprojecten speciaal voor Oekraïense vluchtelingen in Nederlandse opvanglocaties. 

Ook ambassadeur Frank Rijkaard is trots op het nalatenschap van Johan Cruijff. "Ik vind dat een mooie bevestiging van wat hij heeft neergezet", doelt hij op de vele deelnemers. "En wat hij ook graag wilde, want de mensen staan hier natuurlijk ook voor zijn Cruyff Foundation."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938