Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Slachtoffer brand Hoek van Hollandstraat is 33-jarige Amsterdammer

29 april 2022, 07.01 uur · Aangepast 29 april 2022, 17.04 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Bij een brand in een flat aan de Hoek van Hollandstraat in Nieuw-West is afgelopen nacht een dode gevallen. Het gaat om een 33-jarige Amsterdammer. Drie anderen hadden lichte verwondingen en zijn ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.

Volgens de politie is er geen sprake van brandstichting. Over de precieze oorzaak kan de politie nog niets vertellen, maar noemt het een triest, noodlottig ongeval. Verschillende buurtbewoners vertellen vandaag dat er vermoedelijk iemand illegaal verbleef op de houten zolder waar de brand is uitgebroken. 

AT5

De brand brak rond 04.00 uur uit. De vlammen sloegen uit het dak van de portiekflat.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Zo'n veertig bewoners van de flat moesten hun woningen uit. Uiteindelijk werd er een dodelijk slachtoffer aangetroffen. "We merkten dat er rook was, toen we het vuur zagen hebben we een ambulance gebeld. Maar we weten niet wie daar woont", vertelt een  buurtbewoner voor de deur van de flat.

Drie personen zijn ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Een van hen had rook ingeademd en twee anderen, onder wie een brandweerman, hadden lichte verwondingen door vallende dakpannen. De brandweer en politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Een deel van de woningen is inmiddels vrijgegeven.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938