Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax geschrokken van overlijden Jody Lukoki: "Rust zacht"

9 mei 2022, 11.47 uur · Aangepast 9 mei 2022, 13.43 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Amsterdamse voetballer Jody Lukoki is op 29-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn management aan AT5/NH Amsterdam. De doodsoorzaak is nog onbekend. Lukoki speelde als vleugelaanvaller meerdere seizoenen voor Ajax. Ajax laat op de website weten geschrokken te zijn van de dood van hun oud-speler en wensen de nabestaanden veel sterkte.

De in Congo geboren Lukoki groeide op in Bos en Lommer. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 2011 in het eerste, waar hij uiteindelijk 35 wedstrijden zou spelen. Lukoki verwierf bij veel Ajax-fans een cultstatus door in de Klassieker tegenstander Tim de Cler na een uitbal subtiel door de benen te spelen.

Tot een vaste waarde zou Lukoki nooit uitgroeien bij Ajax. Hij vertrok in 2013 op huurbasis naar SC Cambuur en zou later ook voor PEC Zwolle, Ludogorets (Bulgarije) en Malatyaspor (Turkije) spelen. Dit seizoen stond Lukoki onder contract bij FC Twente. In februari vertrok hij zonder een wedstrijd te hebben gespeeld, nadat hij was veroordeeld vanwege huiselijk geweld.  

Ook Ajax heeft inmiddels dus gereageerd op het overlijden van Lukoki. De club wenst de nabestaanden sterkte met de verwerking van het verlies. "Rust zacht, Jody", schrijft de club daarnaast op Twitter.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938