Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajacieden bij kampioenschap gewoon de stad in: "Veel gezelliger dan die koude Arena"

10 mei 2022, 20.55 uur · Aangepast 10 mei 2022, 22.54 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een huldiging in de binnenstad: het zit er bij een mogelijk kampioenschap niet in voor Ajax. Maar als het aan de supporters ligt, trekt iedereen alsnog massaal naar het centrum.

Hoewel de gemeente graag weer een huldiging in de stad wilde vieren, liet het maandag weten dat een groot kampioensfeest er ook dit jaar niet in zit. Een personeelstekort zou het onmogelijk maken om de huldiging in goede banen te leiden.

"We gaan er een feestje van maken", vertelt een Ajax-fan aan AT5. "En daarbuiten ook hoor. We gaan massaal naar het Museumplein toe. Daar is het veel gezelliger dan in die koude Arena"

Massa

Niet iedereen is van plan om de 36e titel uitbundig te vieren; een enkeling blijft liever thuis: "Uit veiligheidsoverwegingen. Ik ben bang dat er toch wat ongeregeldheden zullen zijn. En het is zo'n grote massa... Dat wil ik allemaal niet."

Vorig jaar was er door corona ook geen officiële huldiging, maar toen vierde de selectie van Ajax samen met duizenden supporters het kampioenschap op het arena-dek. Daar staat sinds vorige week een betonnen muur die moet voorkomen dat Ajax-fans net als vorig jaar op de hekken van het dek gaan klimmen.

De muur die moet voorkomen dat supporters in de hekken klimmen - AT5

De politie laat weten dat ze op de hoogte zijn van de oproepen van de supportersgroepen en zal morgen alles op de voet te volgen. Voor wie dat lekker vanuit huis wil doen: vanaf 22.00 uur zal AT5 live uitzenden vanuit de Arena. Uiteraard alleen als Ajax na morgenavond kampioen is.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938