Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ruim 50 aanhoudingen in de stad na kampioensavond Ajax

12 mei 2022, 07.19 uur · Aangepast 12 mei 2022, 14.23 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Er zijn gisteravond, rond het kampioenschap van Ajax, 51 aanhoudingen in de stad verricht. Dat laat de politie vanochtend weten. De aanhoudingen hielden voornamelijk verband met vuurwerk, belediging en verstoring van de openbare orde.

Inter Visual Studio

Een deel van de arrestanten, die tussen de 14 en 41 jaar oud waren, moest een nachtje in de cel blijven slapen. Al met al spreekt de politie van een feestelijke en beheersbare avond.

Ajax pakte de landstitel nadat het met 5-0 won van Heerenveen. Nadat de gemeente eerder deze week had aangegeven dat het geen officiële huldiging zou komen, besloten veel fans die geen kaartje voor de wedstrijd hadden om buiten de Johan Cruijff Arena of in de binnenstad een feestje te vieren. Fans die wel een kaartje hadden, konden na de wedstrijd binnen het stadion een kampioensfeest vieren.

Best mogelijke scenario

In een reactie aan AT5 zegt de politie dat de avond volgens het best mogelijke scenario verlopen is. "Ajax heeft gewonnen, de schaal is uitgereikt en er zijn verder geen grote incidenten geweest", vertelt een woordvoerder. "Dat is ook dankzij het grote aantal politiemensen dat op de been was."

In de buurt van de Arena werd één man aangehouden nadat hij een mes trok terwijl hij op de grond lag. Volgens de woordvoerder zorgden omstanders er met een paar rake klappen voor dat het de man niet lukte om overeind te komen. Nadat hij met een lichte snijwond uit het ziekenhuis werd ontslagen, hield de politie de man aan.

Naast deze man zitten nog twee van de 51 aangehouden personen vast. Allebei voor bedreiging. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938