Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie ziet na oppakken verdachte verband met andere gewelddadige beroving

12 mei 2022, 11.23 uur · Aangepast 12 mei 2022, 14.09 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft gisteren een 17-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving op de Weesperzijde op 28 november vorig jaar. Een 31-jarige man raakte daarbij gewond. Nu de jongen is aangehouden, ziet de recherche een verband met een tweede misdrijf.

Gewelddadige overval Amsterdam Oost - Inter Visual Studio / Remy Roosien

Het gaat daarbij om een beroving die een dag later op de Alfred Doblinstraat plaatsvond. Daar zag een man rond 23.30 uur hoe hij door drie a vier jongens werd gevolgd. De jongens kwamen vervolgens snel dichterbij, waarna ze de man tegen een muur drukten en hem bedreigden met een vuurwapen.

Schreeuw

De man kreeg vervolgens een flinke klap, waarvan hij het uitschreeuwde van de pijn. Volgens de politie schrokken de daders vermoedelijk van dit geschreeuw, waardoor ze besloten om het in de richting van de Barbusselaan op een lopen te zetten. Daarbij losten ze een schot, maar daarbij zou niemand geraakt zijn.

Na de aanhouding van de 17-jarige jongen, ziet de politie dus een verband tussen de twee zaken. Wat dat verband precies is, wil een woordvoerder niet zeggen. De politie hoopt dat mensen die meer weten, zich bij hen melden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938