Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Scooterrijder (15) opgepakt na wilde vlucht voor motoragenten door Bos en Lommer

12 mei 2022, 15.18 uur · Aangepast 12 mei 2022, 17.31 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft vanmiddag op de Admiraal de Ruijterweg in Bos en Lommer een 15-jarige scooterrijder opgepakt. Dat gebeurde na een wilde achtervolging. 

Een motorteam van de politie was bezig met een surveillance in de wijk toen twee motoragenten de jongen, die op een snorscooter reed, wilden controleren. "Hij ging er meteen op  hoge snelheid vandoor en reed daarbij ook op smalle weggetjes en over de stoep. Het was heel gevaarlijk voor mensen op straat, denk ook aan kleine kinderen op de stoep", vertelt een woordvoerder van de politie. "Dus we hebben daar werk van gemaakt."

Op de hoek met de Van Gentstraat gaf een derde motoragent de scooterrijder een 'tikje', waardoor de scooter viel. "Toen wilde hij er te voet weer vandoor", zegt de politiewoordvoerder. "Er kwamen nog meer agenten bij en ze hebben hem opgepakt. Dat gebeurde naast een vol terras, bezoekers hebben complimenten aan de agenten gegeven."

De jongen wordt verdacht van het rijden op een gestolen scooter met ook een gestolen kentekenplaat. Hij had ook geen rijbewijs. Op videobeelden is te zien dat de opgepakte scooterrijder na de achtervolging riep dat zijn knie pijn deed. Volgens de woordvoerder ging het alleen om schaafplekken. "Gelukkig zijn er verder geen gewonden gevallen, want het was behoorlijk gevaarlijk."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938