Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Laatste kans om te stemmen: Wie wint de Amsterdamse Nieuwbouwprijs dit jaar?

20 mei 2022, 16.00 uur · Aangepast 13 juni 2022, 10.57 uur · Door AT5 Producties

Nieuwbouw in Amsterdam: Wat vinden we ervan? Wat de ene een blokkendoos noemt, vindt de ander juist kunst. Ieder zo z’n smaak, zeggen we dan. Wat is die van jou? Amsterdammers kunnen weer stemmen op hun favoriete nieuwbouwproject in de stad via nieuwbouwprijs.nl. De Nieuwbouwprijs is dé publieksprijs voor bouwend en wonend Amsterdam en wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt.

AT5

AT5 ging langs de 10 genomineerde projecten en spreekt met trotse bewoners. Opvallend is dat we bij bijna alle projecten de lift in moesten en hoogbouw dus populair blijkt. Iets wat ook vaak terugkomt zijn de thema's: duurzaamheid, groen en verbinding. Bewoners leven niet langs elkaar heen maar ontmoeten elkaar in gemeenschappelijke tuinen, terrassen en in de wasbar.

Stemmen 

Bekijk alle genomineerde projecten en geef je mening want de Amsterdamse nieuwbouwprijs is een publieksprijs. Architecten en ontwikkelaars kunnen het mooi hebben bedacht maar als Amsterdammer bepaal je zelf wat de mooiste, bijzonderste of belangrijkste nieuwbouw in je stad is. En dat al voor de 15e keer. 

Bekijk hier alle genomineerde projecten en breng je stem uit op amsterdamwoont.nl/nieuwbouwprijs.

Zaterdag 18 juni wordt de winnaar live bekend gemaakt op AT5

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en Bouwend Nederland.