Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Problemen bij Stadsloketten moeten vanaf begin juni zijn verholpen

19 mei 2022, 21.52 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Amsterdammers kunnen vanaf 7 juni waarschijnlijk weer zonder afspraak naar binnen bij een van de Stadsloketten. De wijziging moet er, samen met de komst van nieuwe medewerkers, voor zorgen dat achterstanden bij het aanvragen van rijbewijzen en paspoorten worden ingelopen. Dat zei wethouder Touria Meliani (Personeel en Organisatie) vandaag.

VVD-raadslid Daan Wijnants, die vijf maanden moest wachten totdat hij zijn huwelijk kon aanmelden, vroeg Meliani in de Stopera om opheldering. "We moeten hier wel echt actie op ondernemen", vond de VVD'er. "Want het meest herkenbare punt waar mensen in aanraking komen met de gemeente zijn de stadsloketten. En dat het juist daar elke keer tot problemen leidt, tot uitstellen, tot mensen die in de knel komen met termijnen, dat moet toch onverteerbaar zijn."

Meliani erkende dat de wachttijden 'enorm oplopen'. "Daar werken we keihard aan. En dat heeft met meerdere dingen te maken. Te weinig personeel. Ik denk dat dat een landelijk gegeven is. Een feit is dat we op afspraak werken door corona. Vanaf 7 juni hebben we nu het plan om op inloop weer open te gaan. Er zijn 26 mensen aangenomen en opgeleid. Die beginnen deze week. Wij verwachten dat we het vanaf 7 juni hebben ingehaald."

Ze zegt ontzettend trots te zijn op de ambtenaren van de afdeling Dienstverlening. "Want die hebben enorm moeten schakelen door corona. Vervolgens ook allemaal inschrijvingen van vooral Oekrainers moeten doen. Vervolgens gaan ze nu weer terug naar de oude werkzaamheden. En dan hebben ze ook allemaal nieuwe mensen moeten opleiden."

De wethouder komt later met een brief met meer informatie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938