Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Feyenoord neemt mislukte spits van Ajax transfervrij over

20 mei 2022, 10.00 uur · Aangepast 20 mei 2022, 12.23 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het zong al rond, maar Feyenoord heeft het nu officieel bekend gemaakt. Ajacied Danilo Pereira da Silva komt in hetzelfde lijstje terecht als Johan Cruijff en Kenneth Vermeer. De Braziliaanse spits maakt de overstap van Ajax naar Feyenoord. Hij tekent een contract tot 2026 bij de Rotterdammers. 

AT5 / Luuk Koenen

De 23-jarige Danilo verlaat Amsterdam transfervrij voor een avontuur in de Kuip. In 2017 maakte hij de overstap van het Braziliaanse Santos naar Ajax voor twee miljoen euro. Het lukte de spits niet door te breken en daarom werd hij vorig seizoen verhuurd aan FC Twente. Daar deed hij het nog best aardig, maar terug in Amsterdam wist hij wederom niet te overtuigen.

Danilo kreeg zo nu en dan de kans van Erik ten Hag, maar scoorde in de Eredivisie dit seizoen slechts tweemaal. Met de terugkeer van Brian Brobbey in de winterstop was het wel klaar met Danilo bij Ajax.

"Een behendige, snelle spits zoals Danilo is een welkome toevoeging aan onze selectie. Dat hij transfervrij de overstap kan maken naar Feyenoord is ook een prettig gegeven. We hebben er goede hoop op dat Danilo bij ons kan laten zien waar hij goed in is: effectief en dreigend zijn in de zestien en doelpunten maken", aldus technisch directeur van Feyenoord Frank Arnesen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938