Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijf taxichauffeurs betrapt op rijden onder invloed van drugs

21 mei 2022, 15.38 uur · Aangepast 22 mei 2022, 15.38 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft gisteravond tijdens een grote controle vijf taxichauffeurs opgepakt vanwege het rijden onder invloed van drugs. Ze testten positief op THC, cocaïne, amfetamine of methamfetamine. 

Drie van de vijf betrapte chauffeurs vervoerden passagiers tijdens de controle. In totaal werden er zo'n vijftig taxichauffeurs gecontroleerd door handhavers en agenten. Er was een GGD-arts aanwezig om bloed te prikken voor de drugstests. Bij de controle zijn ook boetes uitgedeeld voor technische gebreken, verkeersovertredingen en frauduleuze handelingen in de boordcomputer. 

"Eén taxichauffeur spande de kroon", schrijft de politie op Instagram. "Hij werd betrapt door handhaving op het illegaal bedienen van de opstapmarkt (tweede maal), waarvoor een rapport is opgemaakt. Last onder dwangsom hiervoor is al snel 5500 euro. Daarnaast bleek ook hij te rijden onder invloed van drugs. Nadat hij was heengezonden met een rijverbod van 24 uur leek het afgelopen. Helaas zag onze video-auto geen 45 minuten later de betreffende taxi weer rijden. Bij de staandehouding bleek dezelfde chauffeur er nog in te rijden."

Het rijden tijdens een rijverbod is een misdrijf dat een gevangenisstraf of een geldboete van duizenden euro's kan opleveren. Ook is de taxipas van de chauffeur ingenomen. "Wij verwachten dat deze chauffeur de komende jaren een ander beroep zal moeten uitvoeren", schrijft de politie.

Een van de taxichauffeurs die positief testte laat via Whatsapp aan AT5 weten dat hij niks gebruikt had. "De eerste keer was ik negatief getest. Na 5 minuten moest ik weer in de controle zitten waar ik dus positief ben getest zonder dat ik iets heb gebruikt. Er is daarna bloed afgenomen voor nader onderzoek (...) Heb het gevoel dat taxi chauffeurs in Amsterdam in een kwaad daglicht worden gezet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938