Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Ann (27) al vijf maanden vermist: "Grootste zorg is dat ze wordt vastgehouden"

25 mei 2022, 19.31 uur · Aangepast 11 juni 2022, 14.49 uur · Door AT5

Al meer dan vijf maanden is Ann  (27) vermist. De laatste keer dat ze gezien werd was op 8 december in Zuidoost. De politie roept Amsterdammers in Bureau 020 op om naar haar uit te kijken. 

Sinds 5 december is Ann vermist. Ze vertrok toen uit een gesloten zorginstelling in Zwammerdam, in Zuid-Holland. Drie dagen later, op 8 december is ze nog gezien in Zuidoost, bij de Wilnisgracht. Ondanks uitgebreid onderzoek, flyeracties en meerdere oproepen, ontbreekt sindsdien nog elk spoort van haar. Ann is 26, maar functioneert op het niveau van een vierjarige. Ze is heel open, en daarom mogelijk een makkelijke prooi voor mensen met verkeerde intenties.

"De grootste zorg die we hebben is dat ze ergens tegen haar wil in wordt vastgehouden en dat er misbruik van haar wordt gemaakt", zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. "Ze is nu vijf maanden weg en dat is erg lang voor iemand die niet zo lang voor zichzelf kan zorgen."

Update 11 juni

Ann is door de politie gevonden. Een 65-jarige Amsterdammer is opgepakt op verdenking van mensenhandel.

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.