Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rijen op Schiphol tot buiten het vliegveld: "Volgend jaar ga ik via Duitsland"

25 mei 2022, 18.49 uur · Aangepast 25 mei 2022, 19.29 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het is weer raak op Schiphol. Vandaag waren de rijen zo lang, dat reizigers buiten de luchthaven in de rij konden aansluiten. Lang wachten voordat je binnen bent dus, en daarom kwamen veel mensen uit voorzorg een stuk eerder naar Schiphol.

AT5

Verontwaardiging

"Dit is niet normaal, het is vreselijk", laat een van de reizigers weten. "Ik ben bijna weer bij mijn auto op P3, zo ver is het. Ik denk dat de rij wel 500 meter is", zegt een ander. Het is al dagen geen doorkomen aan op het vliegveld. De meeste mensen hebben dus rekening gehouden met de lange rijen."Ik ben meer dan zes uur voordat mijn vlucht vertrekt gekomen", vertelt een van hen.

Op de website van Schiphol lijken de problemen overigens wel mee te vallen. Zo legt een andere reiziger uit: "Ik ben uit voorzorg drie en een half uur van tevoren aanwezig, maar op de Schiphol-site staat nog steeds dat ik er maar tweeënhalf uur van te voren moet zijn, dat is wel een beetje gek."

Quote

"Ze zouden wat meer moeten betalen bij de KLM, anders gaan we allemaal naar Rotterdam toe straks"

Reiziger

Alternatief 

Om het lange wachten in de toekomst te vermijden, denken veel mensen voor de volgende trip alvast aan een andere luchthaven. "Volgend jaar ga ik ook niet meer via Schiphol, dan ga ik naar Duitsland toe", vertelt iemand. De volgende in de rij sluit zich daarbij aan: "Ze zouden wat meer moeten betalen bij de KLM, anders gaan we allemaal naar Rotterdam toe straks."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938