Start van hoofdcontent

Stad

nl

Laadpaalklever-verhaal uit Nieuw-Sloten krijgt staartje: "Het is niet asociaal"

28 mei 2022, 13.00 uur · Door Sammie van den Broek

Elektrische auto-eigenaar Zowik keek verbaasd naar de klachten van Daniëlle Smit uit Nieuw-Sloten over een Tesla die al acht weken aan de laadpaal kleeft. Als een Tesla een langere periode zonder stroom zit, kan dat namelijk behoorlijke schade hebben voor de accu. "Als elektrische rijder ben je eigenlijk verplicht om hem aan een laadpaal te hangen", aldus Zowik. 

AT5

Net als veel andere Amsterdammers zag Zowik gisteren het item over de Tesla. "Ik had een beetje het gevoel dat ik moest opkomen voor de elektrische rijders, want het voelde als een directe aanval", vertelt hij. Ook op de website van Tesla staat dat het raadzaam is om altijd de auto te voorzien van stroom:  "LAAT DE AUTO AANGESLOTEN OP HET LAADSTATION als u de auto niet gebruikt."

Zowik kan zich voorstellen dat het irritant is als iemand acht weken op zijn laadplek staat, maar relativeert het ook enigszins. "Het is op zich niet heel erg, maar het kan gaan irriteren inderdaad."

Geen benzine en diesel meer

De gemeente wil voor 2030 alle benzine- en dieselauto's uit de stad geweerd hebben. Oftewel er komen nog een hoop elektrische auto's bij de komende jaren. Volgens Zowik is de oplossing simpel: "Mijn suggestie is om een wagenpark neer te zetten net buiten de ring, waar elektrische rijders terecht kunnen om een langere periode te parkeren." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938