Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wapens en cokelab aangetroffen bij inval: vier mannen opgepakt

2 juni 2022, 12.32 uur · Aangepast 2 juni 2022, 14.46 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft maandag vier mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij grootschalige wapen- en drugshandel. De mannen zijn 30, 35 en 51 jaar en komen uit Amsterdam en Diemen. Ook een 52-jarige man uit Rijsenhout is aangehouden.

Politie Amsterdam

De verdachten uit Amsterdam en Diemen kwamen in november vorig jaar in beeld door telefoonberichten die door de politie waren gekraakt. Na onderzoek stuitten agenten op twee loodsen in Rijsenhout. Maandag deed de politie daar, gelijktijdig met de aanhouding van de mannen, een inval. In één van de ruimtes werden daarbij automatische wapens, sniperwapens, en explosieven gevonden.

Wasserij

In de andere loods trof de politie een in werking zijnde cocaïnewasserij aan. In zo'n wasserij wordt cocaïne dat in kleding of shampoo verstopt is, weer opgevangen. De wasserij is door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen voorzichtig stopgezet en daarna uit elkaar gehaald. Op het terrein werd ook een gestolen auto gevonden. Het voertuig wordt nog onderzocht door de politie. Alle spullen zijn door de politie in beslag genomen.

Op basis van wat politie in de loodsen vond, kon de 52-jarige man uit Rijsenhout worden aangehouden. Samen met de drie andere verdachten wordt hij vandaag voorgeleid aan de onderzoeksrechter. De politie laat weten dat het onderzoek nog loopt en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938