Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

KLM moet massaal passagiers achterlaten vanwege chaos Schiphol

4 juni 2022, 18.15 uur · Aangepast 4 juni 2022, 19.41 uur · Door Doron Sajet

KLM neemt tot nader order geen passagiers meer mee op Europese vluchten naar Schiphol. Volgens de maatschappij is de verstoring op Schiphol momenteel te groot door de reizigerschaos. Opnieuw staan er lange wachtrijen voor en in alle vertrekhallen van de luchthaven.

Een Embraer 175 van KLM Cityhopper op de Polderbaan van Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

De maatregel is een noodgreep van KLM. Gisteren besloot de maatschappij tot en met maandag vijftig vluchten per dag te schrappen, maar gaat nu nog een stap verder vanwege de grote Pinksterchaos en extra 'onvoorziene omstandigheden' op Schiphol.

KLM meldt in een statement: "Nadat voor het weekend al een stevig pakket aan maatregelen getroffen was, zijn we zaterdag geconfronteerd met onvoorziene en acute omstandigheden die buiten onze macht liggen. Door ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud op Schiphol, konden veel toestellen niet landen of vertrekken in Amsterdam."

De maatregel om passagiers vanaf Europese bestemmingen niet langer te vervoeren naar of via Amsterdam blijft in ieder geval de hele zaterdag van kracht.

Artikel gaat verder onder de tweets.

Sinds gisteren mogen passagiers niet eerder dan vier uur voor hun vlucht de terminal in. Medewerkers staan bij de loopbanden in Schiphol Plaza passagiers te controleren op hun vertrektijd. Die maatregel zou moeten helpen de rijen beter te laten doorstromen, maar blijkt een druppel op een gloeiende plaat. De wachtrijen zijn nog langer dan voor de maatregel.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938