Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Misdaadjournalist Kees van der Spek: "Je wil die gasten eigenlijk op hun bek timmeren"

7 juni 2022, 15.11 uur · Aangepast 7 juni 2022, 15.30 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Journalist Kees van der Spek, die eerder de rechterhand was van Peter R. de Vries, was onder de indruk van de slachtofferverklaring van zoon Royce en dochter Kelly de Vries. 

Volgens hem vulden de twee elkaar perfect aan. "Royce richtte zich over de hoofden van de gewetenloze verdachten heen, omdat dat toch geen zin zou hebben, tot de rechtbank om te vertellen wie zijn vader was. Kelly deed precies hetzelfde en wilde juist die gewetenloosheid laten zien en laten voelen door ze recht in hun gezicht te vertellen waar het op staat."

Het voelde voor hem ook als een stukje genoegdoening. "Want je wil natuurlijk genoegdoening. Je wil die gasten eigenlijk natuurlijk op hun bek timmeren. Dat kan niet. Dus dan maar geestelijk. En dat heeft Kelly geweldig gedaan."

Levenslang

Van der Spek zou er niet vreemd van opkijken als het Openbaar Ministerie later vandaag levenslang eist. "Hier kun je als verdediging je op geen enkele manier een beroep doen op berouw of dat je onder druk bent gezet. Want beide gevallen spelen niet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938