Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eindexamenleerlingen horen uitslag: "Je bent cum laude geslaagd"

9 juni 2022, 20.11 uur · Aangepast 10 juni 2022, 18.18 uur · Door Stefan Bunschoten

Een spannende middag voor middelbare scholieren die dit jaar eindexamen hebben gedaan. Ze kregen vanmiddag van de school te horen of ze geslaagd waren.

Cherine, leerling van het St. Nicolaaslyceum in Zuid, kreeg heel goed nieuws. "Je bent cum laude geslaagd", vertelde haar docent. "Ik had wel ergens aan zien komen dat ik geslaagd was, maar cum laude geslaagd had ik niet verwacht", vertelt ze. 

Quote

"Je ziet echt dat die leerlingen op het laatst nog heel goed naar het examen toe hebben kunnen werken"

Luc Hilkens, rector St. Nicolaaslyceum

Ongeveer 89 procent van de leerlingen van het St. Nicolaaslyceum is geslaagd. Mede omdat sommige leerlingen examens gespreid hebben, stijgt dat percentage volgens rector Luc Hilkens waarschijnlijk nog naar 98 procent. 

"Ik ben echt supertevreden", zei Hilkens vanmiddag. "Je ziet echt dat die leerlingen op het laatst nog heel goed naar het examen toe hebben kunnen werken. Dat ze zich goed hebben kunnen concentreren. En dat ze een fantastisch resultaat hebben neergezet."

"Ik ben verdomde blij", vertelde een andere leerling van de school. "Ik ben echt zo blij. Ik ben helemaal blij." Veel van hen gaan op vakantie. "Nu gaan we feesten. Albufeira, alles. We gaan helemaal los."

Omdat de middelbare scholieren dit schooljaar ook met coronamaatregelen te maken hadden, kregen ze een extra herkansing en mogen ze een vak geheel wegstrepen van hun cijferlijst.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938