Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zaalvoetbal voor meiden steeds populairder: "Veel technischer en sneller"

16 juni 2022, 13.00 uur · Aangepast 16 juni 2022, 15.49 uur · Door Najim El Yarchouhi

Deze week is de laatste competitie wedstrijd gespeeld van de Future of Futsal League. Een competitie die is opgezet om het zaalvoetbal toegankelijker en populairder te maken onder jonge meiden. 

Na het EK zaalvoetbal van begin dit jaar werd de Future of Futsal League in het leven geroepen. Deze nieuwe competitie is speciaal gericht op meiden, met of zonder voetbal ervaring. De KNVB heeft de Future of Futsal League in twee steden gelanceerd. De competitie liep vanaf maart in Groningen en Amsterdam. In Amsterdam is door de inbreng van de gemeente Amsterdam en Team Sportservice Amsterdam speciaal gericht op meiden. Er deden in totaal zes ploegen mee aan de competitie. WVHEDW-1 nam uiteindelijk de schaal mee naar huis. Voor deze dames was het zaalvoetbal nieuw. Zij spelen zelf met WVHEDW veldvoetbal dus een potje in de zaal was even schakelen voor de meiden.

"Het was voor mij even wennen. Het is veel technischer, het gaat ook sneller maar ik vind het wel leuk." zegt Suze. Roos merkt dat zij zich in deze periode beter heeft kunnen ontwikkelen door deze combinatie van veld en zaalvoetbal te beoefenen. "Ik merk wel dat ik veel beter wordt, ook omdat ik nu meer train en oefen". Op de vraag of Suze en Roos zelf nog vriendinnen zouden uitnodigen om te komen zaalvoetballen antwoordde zij beiden overtuigend: Ja! Vanaf vandaag."

Trainer Lou de Jongh heeft zich altijd al verbaasd over het feit dat er geen grotere competitie voor de jeugd in de zaal is. "Voor meiden bleek die competitie er helemaal niet te zijn. Ik ben heel blij met de kans die TSA en de KNVB ons boden met deze pilot. Ik hoop dat veel meer verenigingen de waarde van het zaalvoetballen zien en zich hierbij aansluiten".

Het tweede seizoen van de Future of Futsal League zal vanaf September weer van start gaan. Team Sportservice Amsterdam vraagt daarom alle meiden zich aan te melden via @futureoffutsalleague020 op Instagram of via email naar: [email protected]

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938