Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Drie verdachten opgepakt voor online bedreigen burgemeester Halsema

16 juni 2022, 14.13 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: AT5 / Luuk Koenen

De politie heeft in de afgelopen weken drie verdachten opgepakt voor het online bedreigden van burgemeester Femke Halsema. De verdachten zijn tussen 18 tot 24 jaar, ze wonen in  Hollands Kroon, Den Bosch en Dokkum.

Dat laat het Openbaar Ministerie zojuist weten. Halsema maakte eerder al bekend dat ze aangifte deed van online bedreigingen vanwege de beslissing om een eventuele huldiging van Ajax niet op het Museumplein toe te staan. De drie zijn na die aangifte opgepakt. 

Ze zijn inmiddels gedagvaard voor snelrechtzittingen op 30 juni en 7 juli. "Een vierde verdachte, een jongen van 13 jaar oud uit Culemborg, heeft na een gesprek met de politie – in het bijzijn van zijn ouders – een reprimande gekregen en het advies om een excuusbrief aan de burgemeester te schrijven", schrijft het OM. "Dat heeft hij inmiddels gedaan. Hij zal niet meer vervolgd worden."

Naast de drie aangehouden verdachten is een aantal verdachten inmiddels gevraagd naar het politiebureau te komen. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938