Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie vindt geen verband tussen treinopstootje en overlijden conducteur

21 juni 2022, 15.10 uur · Door Redactie

De politie heeft geen verband gevonden tussen het opstootje in de intercity uit Amsterdam en het onwel worden en overlijden van de conducteur op station Hilversum zondagavond. De twee jongens van 15 en 16 jaar zijn gisteren vrijgelaten. 

Jos van Zetten

De jongens hebben wel een boete gekregen, omdat ze zich niet konden identificeren en aan het zwartrijden waren in de trein van Amsterdam naar Amersfoort. De twee Hilversummers werden erop aangesproken dat ze geen geldig vervoersbewijs konden laten zien. Dat mondde uit in een woordenwisseling. Twee andere conducteurs kwamen helpen.

'Geduwd en getrokken'

"Tijdens het opstootje werd er wat geduwd en getrokken", vertelde de politie eerder. Op station Hilversum is één van de twee jongens gearresteerd en de andere jongen is thuis opgepakt. Gisteren werden ze dus weer vrijgelaten.

Na het opstootje ging de 62-jarige conducteur uit Hengelo op een bankje zitten en werd hij onwel. Hij werd nog wel gereanimeerd, maar overleed op het perron. De man werkte al veertig jaar voor de NS. Voor nabestaanden en zijn directe collega's is hulp geregeld.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938