Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Op zoek naar onbekende familie: "Ik vond een dode vader"

25 juni 2022, 17.30 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waarom ben ik zoals ik ben? Om hier een antwoord op te krijgen doen steeds meer mensen familieonderzoek. Vandaag kwam het grootste familiegeschiedenis-evenement, Famillement, naar Amsterdam.

In het Stadsarchief en het DeLaMar Theater werden workshops gegeven. Ook was er een informatiemarkt voor familie-onderzoekers. 

Podcast

Ester de Lau is een donorkind en maakt de podcast De Kwak Kwaakt over donorkinderen.  Zij wilde dolgraag weten wie haar familie is. Maar bij donorkinderen is dat lastiger omdat de zaaddonor vaak anoniem wil blijven. Stichting Donorkind biedt zoekhulp aan donorkinderen.

"Ik heb een dooie vader gevonden, dat is op zich wel jammer", vertelt De Lau. "Maar ik weet uit welke familie ik kom. Ik weet wat voor man het was. Ik heb contact met zijn kinderen. En ik heb broers en zussen gevonden. Fantastisch."

Walhalla

Het Stadsarchief heeft ongeveer vijftig kilometer aan archief in het depot. Een walhalla dus voor de stamboomonderzoeker. Het enorme depot van het Stadsarchief is bijna compleet gedigitaliseerd.

"We hebben inmiddels 50 miljoen scans", vertelt Goran Pravilovic van het Stadsarchief. "Dat is heel veel. We zijn ook het enige stadsarchief ter wereld dat zoveel scans heeft."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938