Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Boeren blokkeren kruispunt in Landelijk Noord

28 juni 2022, 21.19 uur · Aangepast 28 juni 2022, 22.12 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een groep van enkele tientallen boeren heeft vanavond het kruispunt van de N247 met de N235 in Het Schouw in Landelijk Noord geblokkeerd. Door de blokkade zijn er files ontstaan. 

De boeren hebben tractoren op het kruispunt geparkeerd. Ook zijn er balen hooi neergelegd. "Onze informatie is dat er zo'n 35 trekkers staan, maar dat de boeren hulpverleners er wel door laten", zegt een woordvoerder van de politie. 

Agenten zijn met de boeren in gesprek. "Het moge duidelijk zijn dat dit niet de bedoeling is. Maar dat betekent niet dat je niet eerst het goede gesprek met hen kan aangaan." De politie probeert de boeren te overtuigen het kruispunt te verlaten. "En als dat niet gebeurt dan moeten we kijken hoe we dat kunnen regelen."

Rond 20.30 uur werd de Mobiele Eenheid gealarmeerd, wat wil zeggen dat agenten vanuit huis of vanuit een ander politiebureau naar een verzamelpunt moeten komen om zich klaar te maken voor een inzet. De politiewoordvoerder wil niet zeggen of de ME naar deze blokkade gaat. "Het kan ook voor heel iets anders zijn, maar als het wel zo is gaan we daar niet van tevoren uitsluitsel over geven."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938