Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie deelt beelden van inval in Amsterdamse woning

29 juni 2022, 16.47 uur · Aangepast 29 juni 2022, 17.06 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft beelden gedeeld van een inval in een woning in Amsterdam. De inval werd gedaan in verband met een onderzoek naar plofkraken in Duitsland. De afgelopen periode werden in dat onderzoek in Nederland drie verdachten aangehouden in Amsterdam, Mierlo en Deventer.

In het onderzoek werden gisteren op vijf adressen in Nederland doorzoekingen gedaan. De aanhoudingen en doorzoekingen werden gedaan op verzoek van de Duitse autoriteiten en door de Nederlandse politie verricht. In het grote Duitse onderzoek zijn in totaal dertien verdachten aangehouden in België, Duitsland en Nederland.

In Duitsland vinden de afgelopen jaren, net als in Nederland, regelmatig plofkraken op geldautomaten plaats. Bij die  plofkraken wordt veelal gebruik gemaakt van explosieven en zeer snelle vluchtauto's. De politie in Duitsland is al langere tijd met een onderzoek bezig om verdachten van plofkraken, woonachtig in Nederland, op te sporen.

De aangehouden verdachten worden in verband gebracht met twaalf plofkraken waarbij voor vier miljoen schade werd aangericht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938