Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

75 maanden cel geëist in hoger beroep voor aanslag gebouw Panorama

6 juli 2022, 13.40 uur · Door AT5

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep celstraffen van 75 maanden geëist tegen drie mannen die betrokken zouden zijn geweest bij de beschieting van het gebouw van weekblad Panorama. Tijdens de zaak in 2019 werd het drietal berecht tot straffen van drie en vier jaar cel.

Dat schrijft Het Parool. In 2019 eiste de officier van justitie celstraffen van zeven jaar tegen het drietal dat het pand met een antitankwapen beschoot. De rechtbank strafte lager aangezien niet vaststond dat de aanslag ook daadwerkelijk op Panorama was gericht. Eén van hen kreeg vier jaar, de andere twee drie jaar. 

Het OM was het niet eens met de uitspraak en ging in hoger beroep. De aanklager wist een link te leggen tussen de aanslag en een publicatie van Panorama, en is van mening dat alle drie de verdachten dezelfde straf verdienen. Volgens het OM in totaal zeven jaar, maar omdat de beroepszaak veel tijd in beslag heeft genomen zijn er een aantal maanden van afgetrokken. 

Het kantoorpand aan de Teleportboulevard in Sloterdijk waarin Panorama en Revu zijn gevestigd, werd op 21 juni 2018 onder vuur genomen met een antitankwapen. Bij de aanslag raakte niemand gewond. Het gebouw liep wel flinke schade op. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938