Start van hoofdcontent

Stad

nl

Flinke rookontwikkeling bij brand in Westelijk Havengebied

8 juli 2022, 20.15 uur · Aangepast 8 juli 2022, 21.05 uur · Door AT5

Bij een metaalbewerkingsbedrijf aan de Kwadrantweg in het Westelijk Havengebied, achter het Westerpark, is een berg met schroot in brand gegaan. Het vuur is vanaf een flinke afstand te zien, net zoals de rookwolk die ontstaat door de brand. 

De melding van de brand kwam rond 19.40 uur binnen bij de brandweer. Vanwege de grootte van de brand is de brandweer met veel wagens uitgerukt naar het industrieterrein. Vanaf verschillende plekken in de stad is de brand goed te zien.

Een tipgever meldt aan AT5 dat de rookwolk zelfs in Amstelveen te zien is, andere tipgevers melden de rookwolk ook te zien vanuit IJmuiden, Almere en Lelystad. De brandweer raadt mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren gesloten te houden en om de ventilatie uit te schakelen. 

De rook slaat hard naar beneden richting de A10. De woordvoerder van de brandweer laat weten dat er druk overleg is tussen de brandweer, Rijkswaterstaat en de politie over het verkeer. De woordvoerder wil benadrukken dat mensen niet richting de brand moeten komen. 

AT5

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938