Start van hoofdcontent

Stad

nl

Renovatie WTC gaat vijf keer zo lang duren

11 juli 2022, 21.15 uur · Aangepast 11 juli 2022, 21.30 uur · Door AT5

De renovatie van het World Trade Center (WTC) aan de Zuidas gaat vijf keer zo lang duren als verwacht. Het grootste kantoorgebouw van de stad wil de oude torens slopen en herbouwen. Dat zou aanvankelijk drie jaar duren, maar dat blijkt nu vijftien jaar te worden. 

AT5 / Luuk Koenen

"Het verschil ten opzichte van de eerdere uitwerking is dat de totale toevoeging van ongeveer 55 duizend vierkante meter in één keer zou worden gerealiseerd", schreef wethouder Reinier van Dantzig (Wonen) in een brief een paar weken geleden aan de gemeenteraad. "Het hernieuwde plan gaat uit van een ontwikkeling in drie bouwfases, verdeeld over een langere periode van vijftien jaar."

Zuidasdok

Omdat de torens naast de bouwput van het Zuidasdok staan kan er niet aan beide projecten tegelijkertijd worden gewerkt. Oorspronkelijk had de verbouwing van het WTC zijn start moeten kennen in de eerste helft van 2023. Zodat het project klaar zou zijn voor 2026, als de ondertunneling van de Zuidas start. 

"De omvang van het plan blijft hetzelfde. Op een gegeven moment hebben we geen ruimte meer om te bouwen, omdat men aan de slag gaat met het Zuidasdok. Daar zullen wij dan weer op moeten wachten", vertelt Jurre van Driel van eigenaar CBRE Investment Management tegen Het Parool

Er wordt eerst begonnen met de renovatie van de A-toren, de toren die het dichtst bij station Zuid staat. De bestaande toren wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De plannen voor de renovatie worden eind dit jaar vastgesteld. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938