Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zapp stopte met onderhandelingen met vakbonden: "Ze verwijten ons vijandigheid"

14 juli 2022, 18.42 uur · Aangepast 14 juli 2022, 19.03 uur · Door Lotte Rigter

Honderden werknemers van flitsbezorger Zapp zitten binnenkort zonder baan door het vertrek van het bedrijf. Dat terwijl het bedrijf net met de onderhandelingen met vakbonden was gestopt. 

Vakbond FNV was samen met bezorgersvakbond Radical Riders met Zapp aan het onderhandelen voor een gepaste compensatie. De gesprekken liepen goed, maar het bedrijf liet de vakbonden weten niet meer verder te gaan.

Quote

"Ze verwijten vijandigheid van met name onze vakbond"

Alex, Radical Riders

"Ze verwijten vijandigheid van met name onze vakbond", zegt bezorger Alex van vakbond Radical Riders. "We hebben namelijk een sticker gemaakt met denigrerende teksten over Zapp." Die sticker had de tekst 'Zapp sucks'. 

Frank van Bennekom van vakbond FNV wijst erop dat veel jongeren geen Nederlands spreken of een werkvisum hebben. "Dus die kunnen misschien wel het land worden uitgestuurd. Dus het heeft best wel vergaande gevolgen."

Quote

"Na een jaar lang zwoegen krijg je een brochure met, ga maar lekker bij PostNL werken"

Frank van Bennekom, fnv

Bezorgers hebben wel al een brochure gekregen waarin staat dat ze bij PostNL aan de slag kunnen. "Als je net te horen hebt gekregen dat je, nadat je met een jaar lang gemiddeld met 40 kilo op je rug hebt mogen zwoegen, je je baan verliest en binnen een uur een brochure krijgt met, ga maar lekker werken bij PostNL, dan kan ook in het verkeerde keelgat schieten en dat snap ik heel goed", zegt Van Bennekom.

Het bedrijf liet gisteren in een email aan bezorgers weten meer te willen bieden 'dan de wettelijk verplichte vergoeding in een vaststellingsovereenkomst', maar het is dus nog onduidelijk wat dat betekent.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938