Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zomerkamp voor Oekraïense kinderen van start: "Ik maak nieuwe vrienden"

27 juli 2022, 07.00 uur · Aangepast 27 juli 2022, 13.58 uur · Door AT5

De Summer School Ukraine, een zomerkamp voor Oekraïense kinderen, is deze week van start gegaan. Op drie basisscholen in de stad leren de kinderen elkaar en de stad kennen door middel van verschillende activiteiten. 

AT5

Het zomerkamp is volledig in het Oekraïens en Russisch en wordt begeleid door docenten uit het Oost-Europese land. Volgens de organisatie is dat belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. De kinderen zelf zijn vooral tevreden over de activiteiten. "Ik dans en maak nieuwe vrienden. Op de zomerschool hebben we altijd veel vrienden", aldus een van hen.

De Summer School Ukraine werd geopend door actrice Victoria Koblenko, die zelf in Oekraïne opgroeide. "Ik denk dat het belangrijk is voor de kinderen die gevlucht zijn om hun normale activiteiten voort te zetten. Het is voor de kinderen in Oekraïne normaal om elke zomer naar verschillende kampen te gaan."

De komende vier weken ontvangt de Summer School Ukraine ongeveer 250 kinderen. Vier dagen in de week, van maandag tot en met donderdag, gaan de kinderen aan de slag  met verschillende thema's. Het programma duurt van 25 juli tot 18 augustus. Het zomerkamp wordt georganiseerd door de Weekend Academie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938