Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe vaccinatieronde corona vanaf half september

29 juli 2022, 13.58 uur · Door AT5

Iedereen van 12 jaar en ouder kan in het najaar een herhaalprik tegen corona halen, zo heeft minister Kuipers van Volksgezondheid laten weten. De eerste uitnodigingen zijn voor mensen met een hoger medisch risico en zorgpersoneel met patiëntencontact. Daarna kunnen anderen een afspraak maken.

Inter Visual Studio

"De herhaalprik tegen corona is nodig om de bescherming tegen ernstige ziekte en sterfte op peil te houden", zegt Kuipers. "Het hoogtepunt van de coronacrisis lijkt achter ons te liggen en daar heeft vaccineren een belangrijke bijdrage aan geleverd."

Het kabinet houdt rekening met een nieuwe coronagolf in het najaar. "Om de bescherming tegen ernstige ziekte en sterfte op peil te houden, de zorg bereikbaar en om maatschappelijke belasting door bijvoorbeeld uitval van personeel te voorkomen, adviseert het OMT-Vaccinatie een nieuwe vaccinatieronde te starten", aldus de minister.

De herhaalprik kan drie maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting worden gehaald. Er worden nieuwere coronavaccins gebruikt bij de volgende ronde herhaalprikken. Deze moeten nog wel goedgekeurd worden door het Europese geneesmiddelenbureau (EMA).

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938