Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Theaterfestival met nieuwe generatie makers van start in Amsterdamse Bos

3 augustus 2022, 19.18 uur · Door Tjeerd Kleijn

Het Amsterdamse Bos is de komende tien dagen het decor voor een nieuwe lichting talentvolle theatermakers. Verdeeld over vijf routes zijn er tijdens het Boslab Theaterfestival in en rondom het Bostheater elf voorstellingen te zien.

De Belgische Axelle kruipt behoedzaam naar haar plek op een boomstam die over het water hangt. Op deze wonderschone plek midden in het bos speelt ze samen met de Amsterdamse Marit het stuk 'Ode aan de Weigering'. De twee kennen elkaar van de toneelschool in Antwerpen. "Het stuk gaat over Ophelia uit Hamlet van Shakespeare en Medea uit het stuk Medea van Euripides. En eigenlijk gaan die twee vrouwen op een soort emancipatie-vlucht."

Het Bostheater als laboratorium

De kans om op het Boslab theaterfestival te spelen greep Axelle met beide handen aan. "Het is fijn om andere nieuwe makers te ontmoeten. Want het is het eerste jaar na mijn afstuderen en het is niet zo makkelijk voor jonge theatermakers. Dan is het heel fijn om hier plots een plek te vinden waar er ook geen druk op de makers wordt gelegd want het is nog steeds een laboratorium."

Het laboratorium van het Amsterdamse Bostheater. Waar jonge makers mogen laten zien wat ze kunnen, maar tegelijkertijd ook weer nieuwe dingen kunnen leren. Zo ervaart ook acteur Teun Donders het. Hij speelt samen met Niels van Heijningen in het stuk 'Nu de dood nog', geregisseerd door de jonge Reinout Bongers.

"Zo'n kans als dit in het bos, waar ze jonge makers echt iets aanbieden, dat is te gek. Eigenlijk voelt het als een tweede school waar we gewoon goed worden begeleid. En waar we serieus worden genomen als net afgestudeerde kunstenaars. En we leren ook heel veel bij", aldus Donders.

Het Boslab Theaterfestival duurt tot en met 13 augustus. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938