Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Invallers helpen Ajax aan winst op Fortuna Sittard na zwakke eerste helft

6 augustus 2022, 18.23 uur · Aangepast 6 augustus 2022, 20.25 uur · Door Milton Pus

Ajax had in de eerste helft ontzettend veel moeite met Fortuna Sittard. Na de rust hielpen Kenneth Taylor, Devyne Rensch en de ingevallen Brian Brobbey Ajax aan de voorsprong. Die werd -ondanks een goal van Burak Yilmaz- niet meer weggeven: 2-3. 

Bij de opening van het nieuwe eredivisieseizoen kreeg Remko Pasveer onder de lat de voorkeur boven Jay Gorter. Hij werd geslachtofferd na zijn kostbare fouten tegen PSV, een week geleden. Perr Schuurs verving de geschorste Edson Álvarez. Fortuna Sittard begon zonder de Turkse topspits Burak Yilmaz.

Ajax kreeg na zes minuten een koude douche om de oren in Sittard. Steven Bergwijn verloor de bal, waarna Fortuna er razendsnel uit kwam via Arianit Ferati. Die stuurde Paul Gladon weg, de spits liet Schuurs z’n hielen zien en schoot raak achter Pasveer: 1-0.

De tegengoal veranderde weinig aan het spelbeeld: Ajax probeerde aan te vallen, terwijl de Limburgers verdedigden. Mede daardoor konden de Amsterdammers - ondanks het balbezit - geen grote kansen creëren. Het kwam niet verder dan een simpel schot van Kenneth Taylor.

Herboren

Ajax leek in de tweede helft herboren, want het sloeg snel tweemaal toe. De gelijkmaker kwam op naam van Kenneth Taylor, die een voorzet binnen zag vliegen: 1-1. De voorsprong volgde niet veel later: Devyne Rensch schoot raak uit een rebound van Brian Brobbey, die ook was ingevallen.

De goal werd eerst nog afgevlagd wegens buitenspel, maar na inmenging van de VAR werd de treffer toch goedgekeurd: 1-2. Brobbey sloeg na 62 minuten genadeloos toe uit een voorzet van Dusan Tadic. Het doelpunt werd nog gecheckt en bleef staan: 1-3. In de slotfase leek Bergwijn de vierde Ajax-treffer van de middag te maken.

Yilmaz

Deze goal werd wél afgekeurd door de VAR, waardoor het 3-1 voor de Amsterdammers bleef. De ingevallen Burak Yilmaz sloeg vlak voor tijd wel toe en bracht de spanning terug: 2-3. De overwinning kwam niet meer in gevaar en Ajax keerde terug naar Amsterdam met drie punten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938