Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

'Ajacied Tadic bij woning belaagd door overvallers'

10 augustus 2022, 07.31 uur · Aangepast 10 augustus 2022, 13.22 uur · Door AT5

Ajax-voetballer Dusan Tadic is in de nacht van 27 op 28 juli bij zijn huis in Zuid opgewacht door twee overvallers. Dat schrijven De Telegraaf en Het Parool vanochtend. Tadic probeerde vervolgens te vluchten, maar dat mislukte. Er ontstond een worsteling, waarbij Tadic zich volgens de krant 'behoorlijk verzette.' Tadic wist uiteindelijk te ontkomen en liep geen verwondingen op.

AT5 / Luuk Koenen

Het gebeurde nadat Tadic zijn auto in de buurt van zijn woning in Zuid had geparkeerd en vervolgens naar huis wilde lopen. De krant schrijft dat de Ajax-aanvaller de mannen, die allebei een helm en donkere kleding droegen, zag staan. Volgens de politie reageerde Tadic vervolgens 'zeer alert': hij zette het op een lopen. De overvallers wisten hem echter nog in te halen, waarna de drie dus in een worsteling belandden.

Klap

Hieruit wist Tadic dus te ontkomen. Volgens De Telegraaf lukte dat onder meer omdat hij bij een van de overvallers het vizier van de helm kon openen, om hem vervolgens een klap te geven. Vervolgens vluchtte hij het Conservatorium Hotel in de Van Baerlestraat in. Hier werd direct de politie gebeld.

De overvallers zijn daarna zonder buit weggereden op een scooter. Het is niet duidelijk waar ze op uit waren, maar de politie behandelt het incident als een roofoverval op de 33-jarige Serviër. De aanvallers zouden het waarschijnlijk gemunt hebben op de spullen die hij bij zich droeg. Omdat het vlak bij zijn huis gebeurde, wordt daarnaast niet uitgesloten dat de overvallers ook naar binnen wilden gaan.

Het incident gebeurde twee dagen voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, waarin Tadic met Ajax tegen PSV aantrad. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938