Start van hoofdcontent

Stad

nl

The Harbour Club moet na explosie sluiten van de gemeente

16 augustus 2022, 15.30 uur · Aangepast 16 augustus 2022, 20.08 uur · Door AT5

Horecazaak The Harbour Club in Oost moet op last van de gemeente sluiten. In het bevel is te lezen dat de club zeker zes maanden dicht moet. Het besluit is door de locoburgemeer genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde, laat de gemeente weten. The Harbour Club laat weten 'geschokt' te zijn door het nieuws.

Inter Visual Studio

De zaak werd vorige week woensdag rond 2.45 uur getroffen door een explosie. De knal was in delen van Oost goed te horen. Volgens de politie was er op dat moment niemand in het pand. In 2021 was er ook een explosie bij The Harbour Club. Twee jaar daarvoor, in 2019, werd The Harbour Club beschoten door iemand die op een scooter zat. In 2016 werd een vestiging in het Olympisch Stadion verwoest door een brand, die volgens de politie vermoedelijk is aangestoken.

Risico op herhaling

Voor de gemeente was de explosie van afgelopen week de aanleiding om de zaak te sluiten, ook omdat volgens politieonderzoek niet uit te sluiten valt dat het nog een keer gebeurt. Ook het feit dat het niet het eerste incident is bij het pand aan de Cruquisweg, wordt door de gemeente meegewogen.

"Het verbaast ons ten zeerste dat dit besluit zeven dagen na het incident is genomen", meldt The Harbour Club via social media. "De afgelopen weken waren wij zonder enig probleem geopend. Daarnaast betreuren wij het feit dat dit besluit zonder enige vorm van onderbouwing naar ons toe is genomen."

The Harbour Club zegt dat het volledig meewerkt aan het politieonderzoek en dat het contact heeft met de gemeente over de beveiliging van het pand. Met de gasten die deze maand een reservering in het restaurant of theater hebben wordt persoonlijk contact opgenomen.

De locoburgemeester laat in het bevel weten dat het sinds 4 juli standaard beleid is om 'publiek toegankelijke inrichtingen' als The Harbour Club voor de duur van zes maanden te sluiten. Eerder werden horecagelegenheden in vergelijkbare situaties altijd voor onbepaalde tijd gesloten. Over zes maanden wordt opnieuw afgewogen of de sluiting van de club al dan niet verlengd wordt, aldus de gemeente.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938