Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Timber kijkt uit naar vol Anfield: "Zware poule maar mooie affiches"

25 augustus 2022, 22.27 uur · Door Quirien Euwe

Een zware loting, met mooie wedstrijden. Dat vindt Jurriën Timber van de Champions League-poule van Ajax. Liverpool, Napoli en Rangers FC zijn de drie tegenstanders. 

Ook Alfred Schreuder is te spreken over de poule. "Ik vind het een geweldige loting voor ons en ik vind het prachtige affiches. Ik denk dat Liverpool natuurlijk misschien wel favoriet is in de poule. We weten allemaal hoe sterk zij zijn." 

De vorige keer dat Ajax het opnam tegen Liverpool was in het seizoen 2020/2021. Ook toen zaten de twee bij elkaar in de Champions League-poule. Bij die wedstrijden was toen geen publiek vanwege de coronamaatregelen. "De vorige keer was ik erbij. In een leeg stadion zat ik op de bank", vertelt Timber. "Dit keer zal het een vol stadion zijn en zal ik waarschijnlijk spelen."

Antony

Met het Schotse Rangers treft Ajax de ploeg die er woensdag voor zorgde dat PSV de Champions League niet haalde. Timber bekeek de tweede helft van dat duel, vertelt hij. Een duidelijk favoriet had hij niet. "Ik ben dan best wel neutraal, maar ik sta niet te juichen als PSV gisteren gewonnen zou hebben." Over Rangers zelf dan: "Ik vond ze best goed voetballen, leuke spelers. Maar zoals je gisteren ook kon zien, er liggen wel kansen. 

Grote vraag is of Ajax de Champions League in zal gaan met Antony. De Braziliaan staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en ontbrak om die reden zondag tegen Sparta. "Ik ga ervan uit dat Antony bij Ajax blijft spelen", herhaalde Schreuder wat hij zondag ook al zei. "Hij heeft een contract bij Ajax en wij zijn volgens mij ook best wel een aardige club."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938