Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tweede dag Fleet Festival gecanceld na klachtenregen: "Echt niets was goed geregeld"

28 augustus 2022, 13.02 uur · Aangepast 28 augustus 2022, 15.22 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het zou eigenlijk twee dagen duren, maar na dag één heeft de organisatie van Fleet Festival al besloten om de stekker eruit te trekken. Volgens bezoekers verliep de eerste dag dramatisch, blijkt onder meer uit een klachtenregen op social media.

Het podium van Fleet Festival - Henk Wijga / Hulp Organisatie Gooi- En Eemmeer

Fleet Festival, dat dit jaar voor de eerste keer georganiseerd werd, vond plaats op verschillende boten die allemaal vanaf Amsterdam vertrokken. Festivalgangers op de boten keken uit op een eiland waar artiesten als Frenna, Broederliefde en Jonna Fraser optraden.

Voor veel festivalgangers werd het feest niet wat ze ervan verwacht hadden, blijkt uit de reacties onder verschillende Instagram-posts van het festival. De klachten gaan onder meer over het vervoer en het lange wachten, de hoge prijzen voor eten en drinken, maar ook over het slechte geluid op het 'feesteiland'. "Ik heb geen stukje Frenna of Jonna Fraser gezien", schrijft een bezoeker. "Halve optreden geen geluid gehad", reageert een ander. "Kon beter Spotify aanzetten." "Letterlijk niks was goed geregeld", klaagt een derde.

Ook wilde een deel van de passagiers vanwege de kou eerder dan gepland terug aan wal, maar de bootjes die ze zouden vervoeren bleken nergens te bekennen. Daardoor moest de kustwacht (KNRM) eraan te pas komen om de mensen weer aan land te brengen.

De kustwacht besloot alarm te slaan. Onder meer reddingsboten uit Marken, Huizen en Lelystad rukten uit. "Er werd gesproken over de kou en verteld dat er meerdere feestgangers onderkoelingsverschijnselen kregen", vertelt een van de bemanningsleden van een uitgerukte reddingsboot. "Er zouden zelfs feestgangers onwel zijn geworden." 

Groot alarm

Een half uur later lagen meerdere reddingsboten rondom het ponton om de feestvierders te helpen. Ze werden uiteindelijk naar de haven van Uitdam gebracht om vervolgens met een taxi verder naar huis te gaan. In de haven stonden ook ambulances klaar, maar voor zover bekend hoefde er niemand mee naar het ziekenhuis. Waarom de feestgangers niet zoals afgesproken werden opgehaald door bootjes, is niet duidelijk. 

Tussentijds afgeblazen

Voor vandaag stond er een Nederlands programma op de planning met onder andere Mart Hoogkamer, Frans Duijts en Peter Beense. Dit gedeelte van het festival is dus op het laatste moment nog afgeblazen. De organisatie van het tweedaagse festival is tot nu toe niet bereikbaar voor commentaar. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938