Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-appgroepjes ontploffen op Deadline Day: wie komt er en vertrekt er nog iemand?

31 augustus 2022, 20.03 uur · Aangepast 31 augustus 2022, 21.13 uur
Door AT5 · Foto: Jarno Grob

De Ajax-appgroepjes ontploffen vanavond. Niet omdat Ajax moest spelen, maar omdat het de laatste avond is dat er nog iets gekocht en verkocht kon worden. En dat is gekkenhuis, want op social media verschijnt het ene na het andere bericht over nieuw aankopen of vertrekkende Ajacieden. Een overzicht:

Odysseas Vlachodimos

Hoewel morgen pas echt duidelijk zal worden wat de nieuwe transfers zijn lijkt het erop dat Ajax zich heeft verzekerd van Odysseas Vlachodimos, de doelman van Benfica. Althans dat laat Fabrizio Romano weten, zo ongeveer de grote alwetende wat betreft transfers.

Lucas Ocampos

Ook was er een soap gaande omtrent het binnenhalen van de Argentijnse aanvaller Lucas Ocampos. Eerst zou hij gekocht zijn van Sevilla, toen ging het niet door omdat de RvC van Ajax niet akkoord ging. Toen wilde Sevilla hem toch kwijt voor 15 miljoen en nu zou hij worden gehuurd door Ajax, met een optie tot koop.

Florian Grillitsch

Wie ook getekend zou hebben us de Oostenrijker Florian Grillitsch. Hij komt transfervrij over van Hoffenheim en zou een contract voor een jaar getekend hebben met een optie tot nog een jaar. Ook Feyenoord zou interesse in hem hebben gehad, maar ja ...

Hakim Ziyech terug?

En ook zou Ajax toch weer contact hebben opgenomen met Hakim Ziyech en Chelsea. Ajax wil hem graag terug, maar eerder leek een transfer af te ketsen. 

Kudus en Alvarez

Voorts  verschenen er verschillende berichten dat Mohammed Kudus niet op de training was gekomen vandaag, net als Antony vorige week, om op die manier een overgang naar Everton af te dwingen. En dat Chelsea de Mexicaan Alvarez voor 50 miljoen zou willen overnemen. En volgens De Telegraaf wil de Mexicaan ook wel weg. Tot afschuw van iedereen met een Ajax-hart:

El Ghazi en Younes terug in Nederland

Oud-Ajacied Anwar El Ghazi gaat overigens bij PSV voetballen. En Duits-Libanese aanvaller Amin Younes zou hebben getekend bij FC Utrecht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938