Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drukte op Centraal Station voor Formule 1 in Zandvoort: NS rijdt met 12 treinen per uur

2 september 2022, 11.00 uur · Door AT5

Het is druk op de stations die op de route liggen richting Zandvoort. Voor de trein die vertrekt vanaf het Centraal Station staan flinke rijen. Veel Formule 1-fans gaan vandaag richting het circuit van de badplaats om naar de training te kijken van de Formule 1-race. 

NH Nieuws / Floris Spaans

Het Formule 1-evenement duurt het hele weekend. Vandaag is de training, morgen de kwalificatie en zondag is de race. De NS rijdt het hele weekend met twaalf treinen per uur tussen het Centraal en Zandvoort. "Dit betekent iedere 5 minuten een trein. Zo kunnen we 10.000 reizigers per uur naar de F1 brengen", laat de NS weten. 

Op de stations die langs het traject liggen zijn looproutes aangebracht, daarnaast rijden de Sprinters dit weekend op maximale lengte. Op het Centraal zijn werknemers van de NS bezig om de racefans gedoseerd toegang tot het perron te geven, zodat de treinen veilig en snel kunnen vertrekken. Er wordt rekening gehouden met fans die op een ander station opstappen. 

Een ander Amsterdams station dat op het traject ligt is Sloterdijk. Ook daar staan veel racefans in de rij om een plekje te bemachtigen in de sprinter richting Zandvoort. De rij loopt door het hele station en wordt door middel van hekken in goede banen geleid. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938