Start van hoofdcontent

Stad

nl

Terrasboot van café P96 krijgt tóch vergunning na protest: "Blij en opgelucht"

6 september 2022, 08.50 uur · Aangepast 6 september 2022, 09.32 uur · Door AT5

De eigenaren van café P96 aan de Prinsengracht kunnen het nog nauwelijks bevatten: de terrasboot die al veertig jaar bij hen voor de deur ligt mag tóch blijven. De gemeente heeft gisteren een exploitatievergunning afgegeven voor de dekschuit, onder meer vanwege de sociaal-maatschappelijke functie van het terras in de Jordaan. "We zijn blij en opgelucht."

Café P96

Voor het terras op de boot had het café nooit een vergunning, maar het werd jarenlang door de gemeente gedoogd. Na tientallen klachten, naar verluidt van een enkele buurman, vond de gemeente dat er een eind moest komen aan het terras.

Ondanks een protest en een handtekeningenactie, waarbij ruim 8200 handtekeningen werden verzameld, was de gemeente onverbiddelijk. Een vergunningsaanvraag werd vorig jaar door het stadsdeel afgewezen omdat het terras op het water niet paste in het huidige 'Terrassenbeleid en Waterbeleid', tot ongeloof van de eigenaren die aanstipten dat het terras al zo'n veertig jaar een belangrijke functie heeft in de buurt.

Quote

"We zijn zo blij dat de burgemeester heeft ingezien dat dit stukje Jordaan, met al zo weinig openbare ruimte, mag blijven"

Edmee De Waal van Veen, mede-eigenaar café p96

Volgens de eigenaren heeft burgemeester Femke Halsema gisteren alsnog een exploitatievergunning voor de terrasboot afgegeven, op voorwaarde dat het café in de familie blijft en het terras om 23.00 uur sluit. Volgens de eigenaren noemt Halsema in haar motivering het gebruik van de terrasboot voor openluchtrecreatie en de sociaal-maatschappelijke functie dat het terras al sinds de jaren tachtig voor de Jordaan heeft.

“We zijn zo blij dat de burgemeester heeft ingezien dat dit stukje Jordaan, met al zo weinig openbare ruimte, mag blijven. Daarnaast zijn we zo dankbaar voor alle steun die we de afgelopen twee jaar mochten krijgen, van de buren, de buurt, collega-ondernemers, stadsdeelcommissie Centrum, Stadsdorp Noord-Jordaan en het Amsterdamse gehandicaptenoverleg", aldus mede-eigenaar Edmee De Waal van Veen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938