Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Hulpbrug Bullebak dicht: "Ben het inmiddels gewend dat ik overal even moet afstappen en omfietsen"

19 september 2022, 14.15 uur · Aangepast 19 september 2022, 14.30 uur · Door AT5 Producties

Het vernieuwen van de Bullebakbrug is een groot project waar al twee jaar aan gewerkt wordt. De afgelopen jaren hadden de werkzaamheden geen impact op fietsers en voetgangers maar vanaf deze week kunnen zij tijdelijk geen gebruik maken van de hulpbrug. In Het Verkeer kijken we hoe de werkzaamheden ervoor staan. 

AT5

De hulpbrug is vanaf vandaag tot en met vrijdag dicht omdat nu ook de omgeving van de brug wordt aangepakt. Alle kabels en leidingen moeten worden vervangen, vertelt omgevingsmanager Annemieke van Baar. "Het is een heel smal stukje en we moeten al het asfalt eruit gaan trekken en diep in de grond gaan werken. Dus we konden geen ruimte meer vinden om toch op een veilige manier fietsers en voetgangers langs te laten gaan."

Omgevingsmanager Annemieke van Baar
Quote

"Ja jammer, maar niet zo erg. Ik houd heel erg van wandelen, dus dan maak ik maar een omweggetje!"

buurtbewoonster

Fietsers en voetgangers worden omgeleid maar daar kijken de meeste voorbijgangers niet van op. "Ben het inmiddels gewend in Amsterdam, dat ik overal even moet afstappen en omfietsen", vertelt een buurtbewoner ons.

Fietsers en voetgangers worden de komende dagen omgeleid via de Nieuwe Willemsstraat, Lijnbaansgracht, Palmgracht en Brouwersgracht. 

Aanstaande vrijdag om 17:00 uur wordt de afzetting van de hulpbrug opgeheven. Als het opengebroken asfalt weer is hersteld, kunnen fietsers en voetgangers weer gebruik maken van de hulpbrug.

De werkzaamheden aan de Bullebak zullen tot juni 2023 duren. Vanaf dat moment kunnen alle weggebruikers weer van de gerenoveerde brug gebruik maken. 

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/wegwerkzaamheden

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam.