Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Fietsentuin mag na uitspraak rechter toch blijven: "Het recht heeft gezegevierd"

14 september 2022, 19.42 uur · Aangepast 14 september 2022, 22.04 uur · Door AT5

Lange tijd leek het erop dat fietsenwinkel De Fietsentuin uit de Hoofddorppleinbuurt zou verdwijnen. De verhuurder van het pand aan de Weissenbruchstraat wilde de huur opzeggen, maar van de rechter hebben de fietsenmakers Gislaine en André Geuskens nu te horen gekregen dat ze mogen blijven.

En dus mag de vlag vandaag uit bij De Fietsentuin, dat in 15 jaar tijd is uitgegroeid tot een begrip in de buurt. Allemaal dankzij een "goede advocaat, goede steun van de buurt en goede steun van Erik Flentge van de SP", zegt Gislaine. "Het recht heeft gezegevierd."

In april waren de vooruitzichten voor de fietsenwinkel nog slecht. Het pand was eerst in bezit van woningcorporatie Lieven De Key. Later werd het verkocht aan een vastgoedbedrijf, dat een torenhoge huur voor het pand wilde vragen. Over die moeilijke periode houdt André het kort: "Heel slecht, slecht slapen, moeilijke tijd gehad."

Nu blijkt dat De Fietsentuin toch mag blijven, zijn de buurtbewoners opgelucht. "Ontzettend blij", zegt een man die vertelt dat hij al 34 jaar in de buurt woont. "In die tijd heb ik de kleine middenstanders helaas zien vertrekken. Daar komen zaken als de Hema en de Dirk van den Broek voor terug. Ook heel fijn, maar ik heb liever een slager, een bakker en een fietsenmaker om de hoek."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938