Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt niet verbaasd door zinkgat Lijnbaansgracht: "Al die kades zijn versleten"

21 september 2022, 17.57 uur · Door AT5

Het zinkgat in de Lijnbaansgracht kwam voor buurtbewoners niet als een verrassing. Ze vermoeden dat het door achterstallig onderhoud, zwaar vrachtverkeer of een combinatie van beide komt. 

Al dagen zagen ze losse klinkers liggen, maar vanochtend werd het gat zo groot dat er alarm geslagen werd. "Het is niet zo best, maar al die kades zijn versleten", zegt een buurtbewoner. "Er is nooit onderhoud aan geweest. Ook hier. Dus je kon er op wachten."

Quote

"Ook de bruggen en kades, alles staat een beetje op instorten"

brandweerman

Een brandweerman vertelt dat dit soort zinkgaten regelmatig ontstaan. "De stad is een beetje aan het verzakken. Achterstallig onderhoud, laten we het daar op houden. Maar ook de bruggen en kades, alles staat een beetje op instorten. Dus daarom is Amsterdam ook een grote puinhoop van werkzaamheden. Daar valt dit ook onder."

Hij vermoedt dat er een nieuw stuk kade gemaakt moet worden. "Weer opvullen met zand. En het is allemaal weggespoeld door water. Het zand wordt weggespoeld. Dus dan krijg je op een gegeven moment van die holle gaten in de kades."

Een andere buurtbewoner voelt zich desondanks niet onveilig in de straat. "Als je veel aan fitness doet en in het gat valt, dan stuiter je toch."

De gemeente doet nog onderzoek naar het ontstaan van het gat, het is niet duidelijk wanneer het opgevuld wordt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938