Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Licht gaat 's avonds uit in meer kantoren

21 september 2022, 19.30 uur · Door AT5

Het aantal bedrijfsverzamelgebouwen dat 's nachts de verlichting uit doet neemt toe. De eigenaren van de kantoortorens volgen het voorbeeld van kantoren op de Zuidas. 

Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Zita Pels (Duurzaamheid, Energietransitie en Circulaire Economie) op vragen van de VVD. Raadslid Stijn Nijssen was enthousiast over het uitdoen van de lichten op de Zuidas  en vroeg of het stadsbestuur in gesprek wilde gaan met vertegenwoordigers van kantorengebieden in Zuidoost en het Amstelkwartier.

"Het college steunt dit goede voorbeeld van harte", laat Pels weten. "Zuidoost en Amstelkwartier, evenals enkele andere kantorengebieden, zijn al met Zuidas samen gaan werken om dit initiatief in hun eigen gebieden ook te lanceren." Volgens de wethouder zijn eigenaren van kantoren van buiten de regio ook in gesprek. 

Pels schrijft verder dat de gemeente zelf ook aan energiebesparing doet. "Bijvoorbeeld door, waar mogelijk, de verwarming lager te zetten en de koeling minder snel in te schakelen. Energieverbruik wordt gemonitord waardoor ook specifieke besparingskansen aangepakt kunnen worden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938