Start van hoofdcontent

Stad

nl

Typisch Amsterdamse zandsculpturen bij Oeverlanden: "Seksende mannen en Schotse hooglanders"

23 september 2022, 17.12 uur · Aangepast 23 september 2022, 17.42 uur · Door AT5

Natuurgebied Oeverlanden bij de Nieuwe Meer staat komende maand in het teken van het Amsterdam Sand Sculpture Festival. De verhalen uit het gebied worden omgezet in grote sculpturen, gemaakt door 's werelds beste kunstenaars. En dan niet de soms brave sculpturen die je weleens op het strand ziet, maar net zoals het leven zelf in het recreatiegebied, dus met zwervers, seksende mannen en Schotse hooglanders. "Als je hier komt kun je een piemel verwachten", vertelt een van de kunstenaars.

De  twee tot drie meter hoge zandsculpturen zijn door het gehele bos te zijn. In totaal zijn het er vijf, ieder met een eigen betekenis en gedachte. De kunstwerken belichten dan ook onderwerpen als criminaliteit, dakloosheid en mannenliefde.

Met de sculpturen willen de kunstenaars gebeurtenissen onder de aandacht brengen die zich de afgelopen jaren hebben afgespeeld rondom het gebied en daarbij staan de rafelranden centraal. 

De sculpturen zijn gratis te bezoeken en dat kan tot en met 23 oktober. Als het weer en de bezoekers het toelaten, want "het is echt zand, dus kwetsbaar". 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938