Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Wisselvallig herfstweer houdt voorlopig aan

26 september 2022, 07.32 uur · Aangepast 26 september 2022, 08.06 uur · Door AT5

Liefhebbers van zonnig en warm zomerweer komen deze week niet erg aan hun trekken. De komende dagen krijgen we te maken met nat en herfstig weer.

Stefan Bunschoten

Wie vanochtend opstond en naar buiten keek zal  het niet ontgaan zijn dat we vandaag te maken hebben met grijs en druilerig weer. Vanuit het westen trekt een strook met flinke regenbuien over. Door een forse zuidwestenwind is het extra onstuimig, meldt Weeronline.

Na het wegtrekken van de regen is het echter nog niet gedaan met de wisselvalligheid. De wind draait vanuit het noordwesten en voert een flink aantal buien aan waar we vooral op dinsdag mee te maken krijgen. Ook is er kans op onweer en hagel. Tussen de buien door is er ruimte voor opklaringen.

💬 Stuur ons jouw weerfoto
Heb jij een mooie weerfoto gemaakt? Stuur 'm ons op via Whatsapp 0651190938

Ook op woensdag en donderdag blijft er kans op buien, maar in vergelijking met de dagen ervoor neemt de hoeveelheid en ook de lengte van droge perioden met zonneschijn toe. De wind blijft wel duidelijk merkbaar en het is koel met 's middags slechts een graad of 14. Dat is een stuk frisser dan de 18 graden die normaliter rond eind september wordt gemeten.

Richting het weekend komt wat mildere lucht naderbij en komt de maximumtemperatuur enkele graden hoger uit. Door aanhoudende wisselvalligheid is echter nog geen sprake van zonnig en warm nazomerweer.