Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

De VerbroederIJ in Noord kan toch langer open blijven

28 september 2022, 10.24 uur · Aangepast 29 september 2022, 16.35 uur · Door AT5

De VerbroederIJ in Noord kan langer open blijven. De ontmoetingsplek moest na vier jaar plaats maken voor een tijdelijke school, maar die school gaat Zuidoost.  Dat betekent dat de locatie van de VerbroederIJ een aantal jaar langer beschikbaar is. 

De VerbroederIJ is een sociale onderneming met een stadsstrand en horeca naast de opstapplaats van de Oostveerpont naar het Azartplein. Er is een grote moestuin en er werken 'kwetsbare' Amsterdammers. De gemeente gaat nu in gesprek met de VerbroederIJ om te zien of zij voor nog een aantal jaren op deze plek hun activiteiten kunnen voortzetten. 

“De VerbroederIJ is waardevol voor de stad en krijgt veel waardering uit de buurt. Wij waren om die reden al langer op zoek naar een plek om hun werk voort te zetten. Nu blijkt dat er een mogelijkheid is om op deze locatie nog een aantal jaar te blijven kijken we graag of dit mogelijk is.", vertelt wethouder Reinier van Dantzig (Grond en Ontwikkeling). 

De locatie was altijd bedoeld voor een tijdelijke functie. In de toekomst zal de locatie gebruikt worden voor 'andere doelen', laat de gemeente weten. Een petitie van buurtbewoners om de VerbroederIJ te behouden werd duizenden keren ondertekend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938